Altı patates üstü domates.. ayni bitkide iki ürün yetişir mi?

Altı patates üstü domates. Gıda krizine karşı aynı bitkide birden fazla ürün yetiştirme denemeleri.Hibrit bitkiler daha fazla yiyecek yetiştirmeyi kolaylaştırabilir

 

Bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünmelerinin yanı sıra, yarı patates ve yarı domates olan bitkiler, yiyecek talebini karşılamaya yardımcı olabilir.

İlk olarak Almanya'da yetiştirilen patatesler, mahsulün kalitesini etkilemeden gıda üretiminin verimliliğini artırabilir.

Çok farklı görünseler de, patates ve domates aynı cinse (türlerin üzerindeki taksonomik sıra) aittir, dolayısıyla tek bir bitki olarak yetiştirilebilirler. Yerin üstünde domates ve altında bir patates mahsulü üretirler.

 

Bu süreç eski bir bahçecilik uygulaması olsa da, bunun gibi yumuşak saplı sebzeleri bir araya getirmek daha yeni bir uygulamadır.

Bu hibrit bitkiler, kentsel ortamlarda üretilebilecek verimi en üst düzeye çıkararak ekinleri daha verimli hale getirmeye yardımcı olabilir. Balkon veya çatı gibi küçük alanlarda daha fazla miktarda yiyecek yetiştirilebilir.

Bunun, nüfusun hızla arttığı Kenya gibi ülkelerde gıda güvenliği için önemli faydaları olabilir. Daha fazla insan, daha fazla gıda anlamına gelir, ancak kullanılabilir tarım arazileri azalmaktadır. Verimliliği en üst düzeye çıkarmak, bu sorunun yanı sıra su kıtlığı ve hastalıkla mücadele etmeye yardımcı olur.Kazanmak için yabani otlar: Bahçenizi böcekler için bir cennete nasıl dönüştürebilirsiniz?Londra'daki arka bahçesini gelişen bir şehir bahçesine çeviren İtalyan dövme sanatçısıyla tanışınGerilla bahçeciliği nedir ve iklim değişikliğiyle mücadeleye nasıl yardımcı olur?Bir bitkide birden fazla ürün nasıl yetiştirilebilir?Bu hibrit meyve ve sebzeler, iki veya daha fazla bitkiden alınan dokuları bir araya getiren aşılama adı verilen bir işlem kullanılarak üretilir. Bu teknik, çiftçiler tarafından binlerce yıldır meyve ağaçlarının çeşitlerini çoğaltmak için kullanılmıştır. Genellikle, biri 'kök stoku' ve ekli bir 'kalem' görevi gören iki bitkinin birleşimidir. Bununla birlikte, 'meyve salatası' ağacı olarak adlandırılan şeyi oluşturmak için birden fazla meyvenin birleştirildiği örnekler vardır.Bir bitkinin diğerine aşılanması, yetiştiricinin anacın hastalık ve kuraklık direnci gibi niteliklerinden yararlanmasına veya - patates söz konusu olduğunda - tamamen farklı bir ürün üretmesine olanak tanır. Her iki mahsulün en iyi özelliklerini birleştirir veya bir çiftçinin toprağa iyi adapte olmuş bir kök sistemi ile istediği bitki türünü yetiştirmesine izin verebilir. Aşılama, Canva aracılığıyla Getty'nin her iki bitkisinden de en iyi özellikleri almanızı sağlar

Çevresel faktörlerin dünyanın dört bir yanındaki çiftçileri giderek daha fazla etkilemesiyle , bu değişikliklere direnebilen ve yine de hepimizi beslemeye yetecek kadar gıda üretebilen bitkiler yetiştirme yeteneği hayati önem taşıyor. Araştırmalar , kuraklığa dayanıklı anaçlara sahip mahsullerin, kurak bölgelerdeki su kıtlığının etkilerini hafifletmemize yardımcı olabileceğini göstermiştir .

Bitkileri hastalığa karşı daha dayanıklı hale getirmek için başka olasılıklar da vardır - ve böylece daha az böcek ilacı kullanmak, daha yüksek verim elde etmek ve hatta daha çeşitli tozlayıcı grupları çekmek.