çiğ sarımsağın etkileri...

Çiğ Sarımsağın Yan Etkileri

Sarımsak, soğan, arpacık soğanı, pırasa ve frenk soğanı ile ilgili bir bitkidir. Gıdalarda aroma maddesi olarak kullanılır ve ayrıca tıbbi özellikleri nedeniyle çiğ olarak tüketilir. Çiğ sarımsak yemenin bazı yan etkilerine bir göz atalım.

  Çiğ Sarımsak Yemek Tehlikeli Olabilir

Sarımsak veya Allum Sativum, soğanlı çiçekli bir bitkidir. Soğan, arpacık soğanı, pırasa ve frenk soğanı ile yakından ilgilidir. Sarımsak dünya çapında tüketilir ve birçok mutfağın önemli bir bileşenidir. Sarımsak bitkisinin anavatanı Güney Asya, Orta Asya ve kuzeydoğu İran'dır. Sarımsak tatlandırıcı olmasının yanı sıra geleneksel tıpta da kullanılmaktadır.

Birçok kültür, çiğ sarımsak yemenin endometriozis ile ilgili ağrıyı hafiflettiğine, arterlerin sertleşmesini yavaşlattığına ve diyabetik kişilerde yemek öncesi şeker seviyelerini düşürdüğüne inanmaktadır. Çiğ sarımsak veya sarımsak tozu tüketmek ayrıca toplam kolesterolü düşürmek, kan basıncını düşürmek, karaciğer sağlığını iyileştirmek ve ciddi bir diş eti enfeksiyonu olan periodontitis tedavisinde kullanıldı. Bununla birlikte, gerçek çalışmalar bu iddiaları kanıtlayamamaktadır.

Tıpkı soğan gibi sarımsak da onu haşerelerden ve hayvanlardan koruyan bir kimyasal üretir. Bu kimyasal allisin olarak bilinir ve sarımsağa, sarımsak nefesine katkıda bulunan kendine özgü kokusunu verir. Sarımsak nefesi dışında, çiğ sarımsak yemenin başka birçok yan etkisi vardır.

Kanama riskini artırır- Çiğ sarımsak yemek, özellikle kan sulandırıcı kullanıyorsanız veya ameliyat olacaksanız kanama riskini artırır. Sarımsak, kan pıhtılarının oluşumunu durduran antitrombotik özelliklere sahip olduğu için kanama riskini artırır.

İshal- Çiğ sarımsağı aç karnına tüketmek, kükürt gibi gaz yapıcı bileşikler içerdiğinden ishali tetikleyebilir.

Cilt tahrişi - Çiğ soğanı topikal olarak uygulamak, yanma hissine neden olabilir ve cildi tahriş edebilir.

Karaciğer Hasarı- Sıçanlarda aşırı çiğ sarımsak tüketimi üzerine yapılan araştırmalar, çiğ sarımsağın karaciğer toksisitesine yol açabileceğini göstermiştir.

Vücut kokusu- Vücut kokusuna sahip olmak, her gün aşırı miktarda çiğ sarımsak yemenin bir başka yan etkisidir.

Gastrointestinal tahriş - Çiğ sarımsak çiğnediğimizde, bitkiyi bir hayvan saldırısından veya haşere istilasından korumak için üretilen, allisin olarak bilinen bir kimyasal üretir. Genellikle sarımsak pişirmek allisin seviyesini düşürür. Ancak çiğ sarımsağı çiğnemek ağızda yoğun bir yanma hissine neden olabilir ve hatta gastrointestinal yanma ve tahrişe neden olabilir.

Sindirim sorunlarını tetikleyin - Sarımsak, tıpkı soğan, pırasa ve kuşkonmaz gibi fruktanlarda yüksektir. Fruktan, bazı insanlarda şişkinlik, mide ağrısı ve gaza neden olan bir karbonhidrat türüdür. Bunun nedeni, ince bağırsağın onu işleyememesidir.

Mide bulantısı, kusma ve mide ekşimesine neden olur- Bazı insanlar aç karnına birden fazla çiğ sarımsak ampulü yedikten sonra mide bulantısı, kusma ve mide ekşimesi yaşarlar. Sarımsak, bazı insanlarda gastrointestinal reflü hastalığını da tetikleyebilir.

Hamile ve emziren kadınlar için sağlıksızdır - Bu iddia gerçek bilimsel çalışmalara dayanmasa da, birçok kültürde erken doğumu tetikleyebileceği için hamile kadınların çiğ sarımsak yemesi yasaktır. Emziren kadınların da anne sütünün tadını değiştirebileceği için çiğ sarımsak tüketmeleri yasaktır.

Aşırı terleme- Birkaç çalışma, düzenli olarak çiğ sarımsak tüketiminin aşırı terlemeye neden olabileceğini göstermektedir.

Maya enfeksiyonunu ağırlaştırın - Maya enfeksiyonundan muzdaripken çiğ sarımsak tüketmek vajinadaki hassas dokuları tahriş edebilir.

    Herhangi bir yiyeceğin çok fazlası sağlıksızdır ve fiziksel sağlığımız için ciddi tehditler oluşturur. Sarımsak bu fenomene yabancı değil. Ancak sarımsak bizim için iyidir, ancak küçük miktarlarda. Manganez, B6 vitamini, C vitamini, selenyum ve lif kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin işleyişini artırabilir ve soğuk algınlığına karşı koruyabilir. Ayrıca yaşlanma sürecine katkıda bulunan serbest radikalleri azaltabilen antioksidan özellikler sergiler.