Gıda yardımı almak isteyenler oraya başburuyor

Devletin sağladığı gıda yardımlarıyla ilgili olarak ihtiyaç sahipleri çeşitli kaynaklardan bilgi toplamaya çalışıyor.  Maddi zorluk çeken ve geçinemeyen kişilere devlet tarafından gıda yardımı ve erzak yardımı yapılıyor. Peki gıda yardımı kimlere yaplıyor? Bu yardımlardan yararlanmak için nerelere başvurmak gerekiyor?

Devletten gıda yardımı almak için e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linke tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidebilirsiniz.

Devlet tarafından düzenle olarak gıda yardımı almak isteyenler ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımı almak için  0 (312) 415 50 00 numarasını arayabilir yada internetten başvuruda bulunmak için https://www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/yurt-ici-kuru-gida-yardimlari linkten başvuru formunu doldura birler.

Devlet tarafından bir çok vakıf ve dernek aracılığı yardım yapılmaktadır. Yardım yapan kurumlardan biri ise Kızılaydır. Kızılay yılın her döneminde erzak yardımı, gıda yardımı ve para yardımı yaparak dar gelirli insalara destek olmaktadır.

Kızılay tarafından yapılan yardımları detaylı olarak incelemek için Kızılay Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızı ve Kızılay Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Erzak yardımı başvuru hakkında daha ayrıntılı bilgi için Gıda Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır yazımızı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.

Devlet Tarafından Yapılan Gıda Yardımı Başvuru İşlemleri

Devlet tarafından yapılan gıda yardımı başvuru işlemleri bir çok kişinin sıklıkla araştırdığı konuların başında gelmektedir. Gıda ve Erzak yardımı almak isteyenler internet üzerinden başvuru yapmak için e-devlet üzerinden giriş yaparak başvuruda bulunabilirler.

E-devletten gıda yardımı başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linkine tıklayarak başvuru adımlarını takip ederek başvuru işlemini gerçekleştirebilirler. Başvuru sonrası gerekli inceleme yapılarak uygun bulunan kişilere para ve gıda yardımı yapılır.