Ne tür tuz tüketiyorsunuz?
Ne tür tuz tüketiyorsunuz?
Doğal deniz tuzu 92 temel mineral içerirken, karıştırılmış tuz sadece iki element sodyum ve klor içerir.
Rafine tuz, sıvıların ve minerallerin serbest dolaşımını engellediği ve sıvıların eklemlerde, ayrıca lenfatik kanal ve düğümlerde ve böbreklerde birikerek durgunlaşmasına neden olduğu için vücut için büyük bir risk oluşturabilir.
Rafine tuzun ürettiği bu susuzlaştırıcı etki, diğer birçok sağlık sorununun yanı sıra safra taşı oluşumuna da yol açabilir.
Gıda endüstrisi kendi işini yapıyor, çünkü tuzun nemi emmemesi ve tüketicinin topaklandığını görmemesi için birçok kimyasalın yanı sıra farklı ağartıcılar ekliyor.
Tüm bu süreçler nedeniyle, tuz artık vücut sıvılarıyla karışamaz veya birleşemez, bu da vücudun metabolik ve kimyasal süreçlerini her zaman baltalar.
Sonuçlar: sıvı tutulumu, yüksek tansiyon ve böbrek sorunları.
Rafine edilmemiş bir tuz, hidroelektrolit dengesi hakkında endişelenmenize gerek kalmadan vücudun ihtiyacını karşılar. Gri tuz iyidir çünkü güneşte kurutulur ve doğal olarak çıkarılır ve en iyi ve en besleyici olarak kabul edilen Himalaya pembe tuzu gibi çok renkli tuzlar da vardır.