Portakallı turta yapımı
Güne bir fincan kahve ve bir dilim turta ile başlamak gibisi yok! Ama bekleyin - daha sağlıklı seçimler yapmaya çalışıyorsunuz, değil mi? Endişeye gerek yok… Bu sulu, lezzetli, kremsi ve çıtır çıtır kabuklu ikramda kötü bir şey yok! Her sabahı bir tatil sabahı gibi hissettirmeye başlayın. (Turtanın yapışmaması için çıkarılabilir tart kalıbı ve parşömen kağıdı kullandığınızdan emin olun.)
İçindekiler:
Dolgu için:
3 yemek kaşığı Portakal suyu
1 yemek kaşığı. portakal kabuğu rendesi
¾ c. yağsız süzme peynir
¼ c. Bal
1 yemek kaşığı. yulaf unu
1 çay kaşığı. vanilya özü
1 büyük yumurta
1 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Kabuğu için:
1 ç. Badem
3 yemek kaşığı yulaf unu
2 yemek kaşığı. doğal badem yağı, eritilmiş
1 yemek kaşığı. hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığına kadar yumuşatılmış
Bir tutam tuz
1 büyük yumurta beyazı
Talimatlar:
Fırını 375 ° F'ye ısıtın ve parşömen kağıdı ile çıkarılabilir tabanı olan 9 "turta tavasının içini sıralayın. Kenara koyun.
Kabuk için: büyük bir mutfak robotunda, bademleri parçalanana kadar ama yine de iri taneli olana kadar ezin. Büyük bir kaseye aktarın.
Yulaf ununu bademlere karıştırın. Badem yağı, hindistancevizi yağı ve tuzu ekleyin. Ufalanana kadar karıştırın. Yumurta beyazını ekleyin ve karışım yapışkanlığını kaybedene kadar karıştırın.
Hamuru hazırlanmış tart kalıbına aktarın ve eşit bir tabaka halinde yanlardan ve alttan yukarı doğru bastırın. Tart hafif altın rengi olana ve tavanın kenarlarından ayrılmaya başlayana kadar pişirin (yaklaşık 15 dakika). 15 dakika soğumaya bırakın.
Doldurmak için: Fırın sıcaklığını 325°F'ye düşürün ve mutfak robotunun içini temizleyin.
Tüm dolgu malzemelerini mutfak robotuna ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın, balın eşit şekilde dağılması için ara sıra karıştırmayı bırakın.
Dolguyu soğutulmuş kabuğa dökün ve dolgu yükselmeye başlayana ve sertleşene kadar pişirin (yaklaşık 35 dakika). Tamamen oda sıcaklığına soğumaya bırakın, ardından en az 6 saat veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
Dilimleyin ve servis yapın.