PİZZA HAMURU NASIL HAZIRLANIR
Pizza hamurunu hazırlamak için her şeyi elde yoğurmayı seçtik, ancak mikseri kullanmayı tercih ederseniz aynı işlemi kancayı orta-düşük hızda kullanarak da yapabilirsiniz. İlk olarak, iki unu bir kaseye dökün1, içindeki mayayı ufalayın2ve biraz su dozu dökün3. İdeal su sıcaklığı 25°'dir.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Tahta kaşıkla karıştırın4ve suyu yavaş yavaş ekleyin5. Her zaman karıştırmaya devam edin ve suyun yaklaşık yarısını eklediğinizde tuzu da ekleyebilirsiniz.6.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Daha sonra homojen bir karışım elde edene kadar kalan suyu her zaman yavaş yavaş ekleyin; daha iyi çalışmak için ellerinizle kendinize yardım edin7. Son olarak hamuru tezgaha alın ve elinizle yoğurun.8Pürüzsüz ve homojen olana kadar9.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Güzel, pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra, çalışma yüzeyinde yaklaşık on dakika dinlendirin ve üzerini kaseyle örtün.10. Dinlendikten sonra küçük bir kat yapın: kürenin 4 parçaya ayrıldığını hayal edin, her birinin ucunu alın, yavaşça çekin ve merkeze doğru katlayın11. Sonra hamuru katlayın12.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
kendi üzerine çevir13küre şekli verin14. Bu şekilde oluşan hamuru bir kaseye aktarın, şeffaf filmle kaplayın15ve yükselmesine izin ver. Kolaylık sağlamak için kaseyi fırına koyabilirsiniz, ancak ışık açıkken, böylece iç sıcaklık 26-28°'ye ulaşacaktır, bu mayalama için idealdir; alternatif olarak leğeni sıcak bir yerde de tutabilirsiniz. Her hamur, sıcaklık ve hava koşulları mayalanmayı etkilediğinden süreler yaklaşıktır: ortalama olarak, hamurun hacmini ikiye katlaması 6 saat sürmelidir.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Mayalanma süresinden sonra hamur güzel ve şişmiş olacaktır.16, daha sonra çalışma yüzeyine aktarın ve tarotla 265 gr'lık 3 parçaya bölün.17. İhtiyacınız olursa çalışma yüzeyinizi hafifçe unlayabilirsiniz. Şimdi her bir parçayı alın ve daha önce olduğu gibi hamurun bir parçasını kaldırın.18ve içeri getir.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Daha sonra diğer 3 yufka için de aynı işlemi tekrarlayın.19. Daha sonra hamuru kendi üzerine katlayarak streçleyin.20ve yoğurmaya devam edin: hamuru yoğurmak, ellerinizle çalışma yüzeyinde döndürmek, kendinize doğru getirmek ve ardından düzgün ve düzenli bir top elde edene kadar tekrar tekrar hareket ettirmek anlamına gelir.21.
Pizza hamuru nasıl hazırlanır?
Somunları yavaş yavaş önceden yağlanmış bir pizza kutusuna aktarın.22, kapakla örtün23ve 30 dakika daha dinlenmelerine izin verin24, pizza hamurunu açıp beğeninize göre baharatlamadan önce!