Kuru Zencefil Tozunun (Shunthi) Bilinmeyen Kullanımları ve Faydaları
Sonth veya shunthi veya vishvabhejhaj olarak da bilinen Kuru Zencefil Tozu, Ayurveda'da baş ağrısı, adet ağrısı, eklem ağrısı ve abdominal kolik gibi çeşitli ağrıları tedavi etmek için kullanılan doğal bir ağrı kesicidir.
Sonth veya shunthi veya vishvabhejhaj olarak da bilinen Kuru Zencefil Tozu, Ayurveda'da baş ağrısı, adet ağrısı, eklem ağrısı ve abdominal kolik gibi çeşitli ağrıları tedavi etmek için kullanılan doğal bir ağrı kesicidir.
Taze zencefil ve kuru zencefil arasındaki fark
Taze zencefil sıcak, kuru bir kaliteye sahip olduğu için uzun süre kullanılmamalıdır. Ancak doğada snigdha (yağlı) olmasına rağmen kuru zencefil daha etkilidir ve daha uzun süre alınabilir.
Kuru zencefil emici ve IBS (İrritabl bağırsak sendromu) ve ishal için faydalı iken, taze zencefil kabızlık için faydalıdır. Fazla alınan taze zencefil boğazı kurutur ve tahriş eder.
Kuru zencefil, derin doku seviyesinde etkiye sahiptir.
Şişkinlik, kolik rahatsızlığı ve asitliğe yardımcı olmak için sebzelere, ayrana ekleyin veya amla tozu ile tüketin.
Şişliği, eklem ağrısını, sertliği ve romatoid artriti hafifletmek için tüketin ve til yağı ve shunthi ile eklemlerinize masaj yapın.
Kalbinize fayda sağlar.
karaciğere iyi gelir
Sarılık veya aneminiz varsa, jaggery ile shunthi yiyin.
Dönem ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için ajwain ve jaggery ile birlikte alın.
Yığın halinde jaggery ile aşılanmış shunthi
Diş ağrıları için şunti macunu sürün.
Obezite tedavisi: Jeera ve Shunthi'yi bir bardak suda sadece 1/4'ü kalana kadar kaynatın, ardından sabahları tüketin.
Solunum koşullarına yardımcı olur.
Baş ağrısı: Macunu alnına uygulayın.