Reçel ve Marmelat: Farkı Bilin
Reçel ve marmelat, dünya çapında beğenilen popüler meyve ezmeleridir. Reçel ve marmelatlar hemen hemen aynı malzemeden yapılsalar da farklı hazırlandıkları için kıvamları farklıdır.
Reçel- Reçel , bütün meyve, su ve şekerden yapılan bir üründür. Bu bileşenlerin tümü, meyvelerde doğal olarak bulunan ve jelleştirici bir madde görevi gören yapısal bir asit olan pektin nedeniyle sertleşmeye başlayana kadar saatlerce kaynatılır. Reçel yapımı 19. yüzyıl İngiltere'sinde popüler hale geldi ve 1874'te şeker vergilerinin kaldırılmasından sonra gelişen bir endüstri haline geldi. Elma, böğürtlen, kızılcık, kiraz, kayısı, ananas, şeftali, çilek ve ahududu dönüştürülebilen meyvelerdir. reçel.
Marmelat- Marmelat, kaynatılan meyve suyu, meyve kabuğu, şeker ve sudan yapılan bir meyve reçelidir. Genellikle marmelat portakal, limon, tatlı portakal, mandalina, misket limonu, greyfurt, bergamot ve hatta turunçgillerin bir kombinasyonundan yapılır. Marmelat, kitap dizilerinde ve filmlerde Paddington ayısının sevilen atıştırmalığı olduğu için her zaman popüler kültürün demirbaşlarından biri olarak kalacak.
Reçel ve marmelatın beslenme profili
Reçel - 100 gram reçel 278 kalori, %1 DV (günlük değer) sodyum, %2 DV potasyum, %4 DV lif, 49 gram şeker, 0,4 gram protein, %14 DV C vitamini, 2 % DV kalsiyum, % 2 DV demir ve % 1 DV magnezyum.
Marmelat- 100 gram marmelat 246 kalori, %2 DV sodyum, %1 DV potasyum, %2 diyet lifi, 60 gram şeker, 0,3 gram protein, %8 DV C vitamini, %3 DV kalsiyum içerir ve %1 DV demir.
Reçel ve marmelatın sağlığa faydaları
Reçel- Reçeller sadece lezzetli ve lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli sağlık yararları da vardır. Örneğin, cildi, saçı, tırnakları ve kemikleri sağlıklı tutan kollajen üretimini destekleyen bir vitamin olan zengin bir C vitamini kaynağıdır. Meyve reçelleri , bağışıklık sistemini iyileştirmeye, sindirime yardımcı olmaya ve kardiyovasküler hastalık risklerini azaltmaya yardımcı olan sayısız vitamin, mineral ve mikro besin açısından zengin bir kaynaktır .
Marmelat- Marmelat hazırlamak için kabuğu da dahil olmak üzere meyvenin tamamı kullanılır. Bu, sıfır israfla sonuçlanır. Marmelat kalorisi düşüktür, sodyum oranı düşüktür, yağ içermez ve zengin bir C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda iyi bir diyet lifi ve kalsiyum kaynağıdır. Beslenme uzmanları tarafından yapılan bazı araştırmalar, 1 gram marmelatın standart bir bardak portakal suyundan daha fazla antioksidan içerdiğini göstermektedir.