Bir Soğanı Gözyaşı Akıtmadan Kesmenin Püf Noktaları
Hiç bir soğanı kesmeyi denediniz mi, ama kendinizi bir bebek gibi ağlarken buldunuz mu? Pekala, bu kullanışlı numarayla gözyaşı dökmeyi bırakabilirsin.
İşin püf noktası, soğanı dondurucuya yaklaşık 15 dakika koymaktır, daha fazla değil. Aksi takdirde soğan donar, lapa gibi olur ve çok lezzetli olmaz. Soğanı dondurucudan çıkarın ve soymaya ve istediğiniz kıvama gelinceye kadar doğramaya başlayın.
En iyi ve en hızlı yol, kökü bir uçtan diğer uca kesmektir. O zaman soymak daha kolaydır. Bir kez ikiye bölün ve sonra doğrayın. Kabukların kaygan olmamasına dikkat edin; daha az kaygan olan başka bir katmanı soymanız gerekebilir.
Sıfır Gözyaşı: Ağlamadan soğan nasıl doğranır?
Dondurucuya koymak, soğandan çıkacak kükürt miktarını azaltır. Soğanı dondurucuya koymak ve hemen ardından kesmek, kükürt salınımını azaltır ve kesmeyi daha az korkutucu hale getirir. Bu harika bir numara.
Muzlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız bu harika bir numara daha. Bu harika bir numara. Plastik sargı veya alüminyum folyo alın ve muzların saplarını sarın. Muzlar toplanıp kesilirken etilen gazı salmaya başlar, bu gaz meyveyi olgunlaştırır, bu nedenle sapları plastik sargı veya alüminyum folyoya sararak etilen gazı salınımını durdurur ve muzlarınızın daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız.
Şimdi Bul ekibinden bu iki hızlı tüyo, size mutfakta o küçük avantajı vermenize yardımcı olmak için burada.
Devamını oku – Dil yanığı nasıl tedavi edilir